Halve triatlon Menen 2020

14 september 2020 20:15

Aernouts knap derde, Verstuyft wint overtuigend

Op zondag 13 september nam icoon Frederik Van Lierde afscheid van de triatlonwereld in zijn thuisstad Menen. Een feestje waarop 3MD niet mocht ontbreken. En we hebben ons laten zien!

Bart Aernouts behaalde na een sterk loopnummer de derde plaats. Hij moest enkel een sterke Pieter Heemeryck en uiteindelijke winnaar Frederik Van Lierde laten voorgaan. Katrien Verstuyft maakte in het fietsen het verschil en nam met veel overtuiging de overwinning mee naar huis.

En ook onze andere toppers deden het uitstekend! Ondanks een slechter gevoel tijdens het lopen, zette Vincent Van de Walle een tiende plaats neer. Sterke zwemmer Simon Van Langenhove eindigde op een mooie achttiende plaats, en Ruben Van den Berghe (24ste) zette een nieuwe persoonlijke toptijd neer van 04:10:19.

Laurent Nobels (37ste) en Iensen Van Belleghem (42ste) kwamen vrijwel samen over de finish, vijf minuten later gevolgd door Tom Bruggeman (50ste) en Cedric Callebaut (51ste). En ook Dieter Claus (129ste) en Tom Verhulst (174ste) bleven ruimschoots onder een finishtijd van 5 uur.

Een speciale vermelding voor debutant op de halve afstand Pieter-Jan Neetens (99ste), die de lat meteen hoog legde met een schitterende tijd van 04:33:12.

Proficiat aan alle atleten met deze fantastische prestaties! De kleuren van 3MD zijn alweer met glans verdedigd.

Bekijk hier de volledige uitslag van de triatlon in Menen.

Herbeleef de wedstrijd met enkele mooie foto's van onze atleten in actie. Bedankt aan Mario Vanacker van 3athlon.be voor de foto's van Katrien Verstuyft.