Ironman 70.3 Rapperswil / Watermolentriatlon Hamme / Challenge Geraardsbergen / Halve Triatlon Terheijden

12 juni 2018 17:55

IRONMAN 70.3 RAPPERSWIL-JONA

Simon Van Langenhove stond zondag aan de start van de Ironman 70.3 Switzerland in Rapperswil-Jona, een wedstrijd met een prachtig decor. Het zwemmen vond plaats in de Obersee. Dat ging zeer goed voor Simon: hij kwam als 1ste in zijn AG en 16de overall uit het water. Daarna mocht hij de fiets op voor 2 ronden van 45km met in totaal 1100 hoogtemeters. Ondanks dit vrij pittige parcours een mooie fietstijd van Simon: 2u23, goed voor een 2de plaats in zijn AG en 31ste plaats overall in T2. Tijdens de halve marathon moest hij enkele posities prijsgeven, maar een resultaat om trots op te zijn: een totaaltijd van 4u32'04", 12de plaats in AG M25-29, en een 76ste plaats overall!

WATERMOLENTRIATLON HAMME

Dit weekend ook een klassieker op het programma als het op triatlon op Belgische bodem aankomt: de Watermolentriatlon in Hamme, met op zaterdag de bedrijventriatlon (relays) en op zondag de individuele wedstrijd.

Zaterdag alvast enkele teams met 3MD-ers:

2. Veldeman broers (Stefaan, Toon en Stijn) (1ste plaats mannen)

4. Cloostermans Masterteam (Germer Cardon)

5. Veldeman 1 (Bart Zaman, Bart Vermeulen, Jonas Roels)

10. Chaintec (Mario Delemarre en Tom De Malsche)

17. Sofke (Aafke Buyl, Dirk Vertongen en Sofie Van de Ponseele)

19. Saafke (Sarah Roelants en Kris Mertens)

20. Motus (Bart Van de Vyver)

Laurent Nobels won met zijn team de aflossingsduatlon!

Zondag stond de individuele wedstrijd op het programma. Net zoals vorig jaar mocht Laurent Nobels het podium op: een knappe 3de plaats, en dat slechts twee weken na IM Lanzarote! Met Germer Cardon op een 7de plaats, Filip Anné op de 11de plaats en Robin Laurent om de 17de plaats (2de U23) maar liefst 4 3MD-ers in de top 10!

3. Laurent Nobels

7. Germer Cardon

11. Filip Anné

17. Robin Laurent

34. Daan Wauters

65. Jorre Afschrift

93. Ginie Ydens-Bogaert

111. Steven Wauters

De volledige uitslag kan je hier bekijken.

CHALLENGE GERAARDSBERGEN

Zondag ook een wedstrijd die ongetwijfeld een klassieker wordt in het triatlon, een kasseiklassieker: Challenge Geraardsbergen, met meerdere passages over de 'Muur'. Ook hier enkele 3MD-ers aan de slag.

Bram Van der Plas kende helaas enorme pech, en moest na een zware valpartij en een lekke band zijn wedstrijd staken! Gelukkig heeft hij niets gebroken, en komt hij dit seizoen zeker en vast nog in actie!

Bruno Clerbout, in voorbereiding op IM Hawaii later dit jaar, werd knap 11de overall, en 1ste in zijn AG M40!

Wouter Aelbrecht, die zijn hele jeugd in Geraardsbergen heeft gewoond, werd 7de in zijn AG en 50ste overall, na een vlotte zwembeurt, een zwaar fietsonderdeel, en een warm looponderdeel. Heel wat anders dan zijn wedstrijd in de Provence enkele weken geleden!

Raf Delagaye werd 210de overall en 32ste in zijn AG M40!

De volledige uitslag kan je hier bekijken!

HALVE TRIATLON TERHEIJDEN

Tot slot nog een wedstrijd bij onze noorderburen: de halve triatlon van Terheijden, met ietwat afwijkende afstanden: 2,5km zwemmen, 80km fietsen en 20km lopen.

Pamphiel Pareyn deed een 'Pareyntje': hij nam in het zwemmen de kop en gaf die positie niet meer af. Hij kwam met een klein minuutje voorsprong uit het water, en breidde op de fiets zijn voorsprong uit. Na een even goed loopnummer, kwam hij met 18' voorsprong op zijn eerste achtervolger oververdiend als 1ste over de finish!

Lewis Van Hoeymissen kwam pas in 50ste positie uit het water. Hij fietste goed en kwam in 15de positie uit T2. Ook tijdens de afsluitende 20 km lopen kon hij nog enkele enkele plaatsen opschuiven. Hij werd 9de overall na een zware trainingsperiode. Hij kijkt alvast uit naar Challenge Roth op 1 juli!