Een druk raceweekend vol mooie prestaties en podiumplaatsen

23 mei 2018 21:25

HALVE TRIATLON LEUVEN (1,9 SWIM - 83 BIKE - 21 RUN)

Met de halve triatlon van Leuven konden de lange afstandsatleten voor het eerst peilen naar de conditie op het langere werk. Met 3MD hadden we alvast 11 atleten aan de start! Leuven biedt een ietwat atypisch fietsonderdeel, met heel wat draaien en keren en ook flink wat hellingen. Als eerste 3MD-er uit het water: Tom Bruggeman (26'35"), met kort daarna ook Toon Veldeman (26'46"). Ook sterke zwemproeven van de anderen: Iensen Van Belleghem, Stijn Veldeman, Germer Cardon, Pieter Nevejans, Klaas Fonck, Daan Wauters, Bart De Beul, Aafke Buyl en Sam Bracke.

Toon kon goed opschuiven op de fiets en zat mee in de kop van de wedstrijd. Na een sterke halve marathon in 1u16'40", werd hij zeer knap 5de. Ook zijn broer Stijn Veldeman schoof enkele plaatsen op op de fiets en legde beslag op de 12de plaats overall, en de 1ste plaats bij de masters; en dit met een 6de looptijd! Niet slecht voor een master! Tom moest enkele minuutjes prijsgeven op de fiets, en liep naar een mooie 15de plaats. Hij gaat nu de laatste rechte lijn in richting IM Nice!

Een mooie evenwichtige wedstrijd met een sterke zwem-, fiets en loopproef, leverde Iensen Van Belleghem de 26ste plaats op! Germer Cardon werd knap 36ste. Volgende 3MD-er: Pieter Nevejans op een 74ste plaats! Klaas Fonck werd 114de, en 30ste bij de masters. Kort daarna volgde Daan Wauters op een 120ste plaats in zijn eerste halve triatlon! Knap gedaan!

Bart De Beul kende naar eigen zeggen geen topdag, maar hij toonde karakter en knokte zich naar een 138ste plaats! Tot slot zette ook Aafke Buyl een knappe prestatie neer: ze maakt duidelijk veel progressie in haar voorbereiding op IM Kopenhagen!

Sam Bracke kende helaas een pechdag. Hij kreeg op de fiets last van een aanslepende rugblessure, en moest noodgedwongen de handdoek gooien. Kop op en op naar de volgende!

De volledige uitslag kan je hier vinden.

GOLF TER HILLE KWARTTRIATLON KOKSIJDE (1 SWIM - 40 BIKE - 10 RUN)

Ook in Koksijde was er 3MD-bedrijvigheid met Pamphiel Pareyn, Frauke Timmerman, Bruno De Decker en Cedric Callebaut! Pamphiel ging op zoek naar zijn tweede overwinning van het seizoen. Hij kende helaas een valse start: zijn wetsuit ging open na enkele minuten in het water. Hij wist desondanks toch alweer de snelste zwemtijd af te klokken met 14'01". Bruno en Cedric volgden iets later op 17'27".

Pamphiel etaleerde net zoals in Veurne twee weken geleden zijn sterkte op de fiets (gemiddelde van 42,6 km/u) en kon met ruim twee minuten voorsprong aan het lopen beginnen. Een geblokkeerde rug belette hem helaas om deze voorsprong te verzilveren. Hij moest Sybren Baelde (die zeer sterk liep) laten voorgaan, maar sleepte toch een mooie 2de plaats in de wacht!

Bruno - a.k.a. der Pantserwagen van 3MD - fietste eveneens zeer sterk, en liep naar een eerste plaats in zijn categorie M50 (32ste overall). Cedric zijn conditie richting IM Lake Placid zit duidelijk ook goed

Bij de dames verdedigde Frauke de clubkleuren alweer met verve. Ze zwom sterk en kwam als achtste uit het water met een sterke zwemtijd van 17'05". Ook het fietsen ging vlot, en een puike 10 km leverden haar een 4de plaats bij de dames en een 1ste plaats bij de beloften op!

De volledige uitslag vindt u hier!

T3 SUPERSPRINT BOEREKREEKTRIATLON (0,4 SWIM - 14 BIKE - 3,5 RUN)

In Sint-Laurens stond de tweede manche van de T3 series op het programma: de supersprint: 400m zwemmen, 14 km fietsen en 3,5km lopen! Voer voor de snelle mannen en vrouwen. 3MD kwam aan de start met Laurent Nobels, Emmanuel Lejeune, Filip Anné en Tobias Van Hecke. Emmanuel eindigde op een 10de plaats, Laurents op de 54ste plaats, Filip op de 57ste plaats, en Tobias op de 63ste plaats. Zo staat 3MD momenteel op de 9de plaats in de ranking, met nog 3 manches te gaan!

De volledige uitslag vindt u hier!

IRONMAN 70.3 AIX EN PROVENCE (1,9 SWIM - 90 BIKE - 21,1 RUN)

Tot slot gaan we even terug in de tijd. Een regio die normaal gezien zonovergoten is in deze periode van het jaar, vormde dit jaar het decor van een heroïsche editie van de IRONMAN 70.3 Aix en Provence. Wouter Aelbrecht stond aan de start, en moest koude temperaturen en bakken regen trotseren, maar deed het ondanks de barre weersomstandigheden uitstekend!

Het zwemmen begon naar eigen zeggen ietwat moeilijk voor Wouter, maar hij kon toch zijn ritme vinden. In T1 trok hij wat extra kledij aan tegen de koude, en na 35 km op de fiets gingen de hemelsluizen open. Wouter liet zich niet uit zijn lood slaan, en reed zijn eigen race. Ondertussen was het ook beginnen hagelen. De koude, regen en mist maakten vlot afdalen zeer moeilijk. Voorzichtig zijn was de boodschap. Heel wat atleten, waaronder ook Wouter, waren blij dat het fietsen erop zat. De halve marathon was echter niet minder nat. Het bleef regenen, maar dat belette Wouter niet om toch een zeer mooie 1u27'44" en een eindtijd van 4u50'25" neer te zetten in deze zware editie! Knap gedaan Wouter!