Bilzen 111 // Kwarttriatlon Geel

15 mei 2018 22:00

We hebben alweer een druk raceweekend achter de rug met negen 3MD-ers aan de start in de 111 in Bilzen en drie op de kwarttriatlon in Geel!

BILZEN 111

Beginnen doen we in Bilzen, waar de atleten de 111-formule voorgeschoteld kregen: 1km zwemmen - 100km fietsen (ND) - 10km lopen. Er stond geen maat op Pieter Heemeryck, die met ruime voorsprong won. Achter hem werd er dus gestreden voor de tweede plaats.

Eerste 3MD-er uit het water: Simon Van Langenhove in tweede positie op 10 seconden van leider Pieter Heemeryck, kort gevolgd door Bram Van der Plas, die gebrand was op revanche na zijn pech vorige week in Veurne. Een half minuutje later volgde Vincent Van de Walle na een sterk zwemnummer.

Eveneens aan de start: Stefanie Adam, die een eerste keer de conditie test in haar voorbereiding op IM Hawaii in oktober. Daarnaast ook Gert Veldeman, Benjamin Meskens, Kevin D'Haese en Pieter Nevejans!

Na een snelle wissel kon Vincent op de fiets al snel de aansluiting maken met de achtervolgers. Het was meteen duidelijk dat de strijd om de tweede plaats zou worden uitgevochten in het lopen. Daarin liep Vincent naar een derde en dus podiumplaats in 34'47"! Bram finishte op een vijfde plaats, en doet daarmee 5 plaatsen beter dan vorig jaar! Simon volgde op een knappe achtste plaats!

Stefanie werkte een goed zwemnummer af en kwam als tweede uit het water, op een dikke minuut van leidster Sarissa De Vries. Tijdens het fietsen zocht ze constant naar de goede fietsbenen. Ondanks het mindere gevoel, wist ze toch op karakter haar tweede plaats vast te houden! Knap gedaan!

Pieter Nevejans werd knap 108ste; Benjamin Meskens wist beslag te leggen op de 137ste plaats.Gert Veldeman onderwierp zijn conditie aan een test richting IM 70.3 Luxemburg, en kijkt tevreden terug! Hij finishte op de 179ste plaats! Kevin D'haese kende vorig jaar met een lekke band nog brute Pech in Bilzen. Dit jaar kwam hij terug en finishte hij op een 216de plaats! Davy Mouton werd tot slot 297ste!

De volledige uitslag vind je hier !

KWARTTRIATLON GEEL

In Geel drie 3MD-ers aan de start: Tom Bruggeman, Hugo Debusscher en Domien Bracke. Tom werd 13de: een mooi resultaat die vertrouwen moet geven voor de laatste trainingsweken voor IM Nice! Hugo, één van de Roth-gangers bij 3MD, werd 30ste na een sterke wedstrijd. Domien werd 50ste.