Argenta Sporkin Kwart Triatlon Veurne 2018

7 mei 2018 22:10

Zondag 6 mei stond de eerste editie van de Argenta Sporkin Kwart Triatlon Veurne op de kalender. Ondanks de verre verplaatsing maakten maar liefst 13 3MD-ers hun opwachting. De afstanden waren ietwat ongewoon: 1200m zwemmen - 46km fietsen - 10,5 km lopen.

Het was Pamphiel Pareyn die als eerste van de elite-wave aan wal kroop na een sterk zwemnummer en ook de beste zwemtijd overall, een kleine 40 seconden later volgde Bram Van der Plas. Daarna was het een kleine 2 minuten wachten op de volgende 3MD-ers: Stijn Veldeman, Laurent Nobels en Bart Vermeulen. Nog 2 minuten later kwam Lewis Van Hoeymissen in T1, en vervolgens ook Kris Mertens.

Bij de dames kwam Frauke Timmerman in 6de positie uit het water. Sofie Van de Ponseele begon eveneens sterk aan haar wedstrijd met een 14de positie overall na het zwemmen.

Na de dames volgden de AG-waves: Abdi Tabet en Filip De Meester bij de M35-39, Bart Zaman met de beste zwemtijd bij de M40-44, Jan Poppe bij M45-49 en Bart De Beul bij M50-55.

Ook op de fiets stond er geen maat op Pamphiel! Hij reed zijn achtervolgers op achterstand en kon met ruim 2 minuten voorsprong beginnen aan het lopen. Dat bleek voldoende om de overwinning in de wacht te slepen, na een indrukwekkende vertoning! Het wordt stilaan zijn handelsmerk! Volgende 3MD-er aan de finish was Laurent Nobels, die na een snel looponderdeel, beslag legde op de 11de plaats. Zijn conditie zit duidelijk goed voor IM Lanzarote binnen enkele weken. Kort daarna kwam ook Bram Van der Plas binnen op een knappe 12de plaats. Hij verloor zijn bidon op de fiets, en was dus gedehydrateerd aan het lopen begonnen. Niettemin een sterke prestatie, en volgende week een nieuwe kans op de 111 in Bilzen!

Stijn Veldeman werd 24ste overall, na alweer een goed ingedeelde race. Hij bouwt succesvol aan zijn beste conditie ooit voor zijn laatste keer (?) Kona dit jaar. Volgende 3MD-er was Lewis Van Hoeymissen op een 51ste plaats. Deze wedstrijd was voor hem een geslaagde test richting Challenge Roth.

Even daarna kon Pamphiel zijn vriendin Frauke opwachten aan de finish! Ze werd zeer knap 2de bij de dames, na een sterke wedstrijd, in nog steeds maar haar tweede seizoen!

Daarna kwamen de volgende Roth-gangers: Abdi Tabet op een 61ste plaats (5de plaats M35-39), en Bart Vermeulen op een 98ste plaats, met daartussen nog comeback-kid Jan Poppe op een mooie 91ste stek! Bart de Beul werd 111de overall en knap 5de in zijn AG M50-55. Filip De Meester werd 131ste.

Ook Sofie Van de Ponseele mocht op het podium: zij werd tweede in haar AG F40-44: zeer knappe prestatie! Even later kwam ook Kris Mertens aan: een deugddoende finish voor hem na heel wat blessureleed!

Met 3 podiumplaatsen, en heel wat knappe prestaties richting de grotere doelen dit jaar, was het alweer een mooie dag voor 3MD. Felicitaties ook aan Sandman Events voor de goede organisatie van deze eerste editie!

De volledige uitslag kan je hier terugvinden!