Clubkampioenschap 2017

13 juni 2017 20:45

De Watermolen Triatlon in Hamme was afgelopen zondag het toneel waarop niet alleen werd gestreden voor de overwinning maar ook voor de felbegeerde titel van 3MD-clubkampioen.

Het was Pamphiel Pareyn die op indrukwekkende wijze de hele wedstrijd domineerde, de overwinning in de wacht wist te slepen, en zo zichzelf opvolgde als clubkampioen.

Na de zwemproef kwam Pamphiel als eerste uit het water, met een ruime voorsprong van 1'15" op zijn eerste achtervolgers Tom Bruggeman en Bruno Clerbout. Even later volgden ook Filip Anné en Laurent Nobels.

Bij de dames was Frauke Timmerman de eerste 3MD-er aan wal in vierde positie. Even daarna kwam ook Sofie Van de Ponseele uit het water in zesde positie.

Ook tijdens het fietsen bleek Pamphiel te sterk voor zijn achtervolgers. Hij wist solo zijn voorsprong uit te diepen en kon na een zeer snelle wissel met een voorsprong van 2'30" aan de afsluitende 10 kilometer beginnen. Frauke was na het fietsen een plaats opgeschoven en begon in derde positie aan het lopen.

Pamphiel wist ook tijdens het lopen uit de klauwen van zijn achtervolgers te blijven en kwam na een indrukwekkende wedstrijd oververdiend als eerste over de finish. Bruno Clerbout werd tweede, Laurent Nobels derde. Met nog een vijfde plaats voor Tom Bruggeman en een zevende plaats voor Tom Bruggeman stond 3MD met maar liefst 5 atleten in de top tien.

Bij de dames kon Frauke nog een plaats opschuiven tijdens het lopen en wist zich met een mooie tweede plaats te kronen tot clubkampioen bij de dames. Sofie werd knap zesde!